Roboten som sørger for at dine ansatte spiser godt på jobben

Selvbetjeningsroboten Sally serverer sunn, billig og god mat hele døgnet.

Glem tørre brødskiver, svette bagetter, lunkne pølser eller hveteboller til lunsj. Sally er en ferskvarerobot som tilbyr sunn, grønn og næringsrik mat på 90 sekunder, døgnet rundt.

 

– Vi har alle hørt «du blir hva du spiser» og kanskje ledd litt av det, men det er faktisk sant. Uansett hvor flink du er med trening, vil du aldri kunne bli den optimale versjonen av deg selv om du ikke spiser bra, forklarer salgssjef Aleksander Stormskjold i Sally Norge.

 

Sammen med Joakim Ingebrigtsen og Nicolai Holmsen har han startet Sally Norge, som har agentur på roboten. 

 

Sally ble skapt i Silicon Valley i 2014, av oppfinner Dr. Deepak Sekar i Chowbotics. Roboten har gjort stor suksess i USA, og nå er den på full fart ut i Europa og Norge.

 

Blir det som gründerne tenker, vil det finnes Sally-er rundt omkring i norske bedrifter og andre steder mange folk samles, i løpet av året. 

 

– Sally tilbyr et sunt, næringsrikt og rimelig måltid for dine ansatte. Å fokusere på de ansatte, er en investering i bedriften, og god mat er automatisk med på å øke arbeidskapasiteten til de ansatte, sier Aleksander.

Office professional.jpg
Student 2.jpg
Sally2.0-Wrap2020-Front_ChowTV (1).png

Næringsrik mat hele døgnet

Som performance coach jobber Aleksander blant annet med å skreddersy programmer innen trening, mat og restitusjon. Han er genuint opptatt av hvordan kosthold, trening og mental helse henger sammen.

 

Salatene som står på menyen til Sally, er nøye satt sammen for å gi deg riktig type og mengde næringsstoffer. Sally viser hvor mange kalorier, proteiner, karbohydrater og fett retten du bestiller inneholder.   

 

– Riktig mat skaper trivsel, bedre og mer energi og ansatte som yter mer. En salatbowl fra Sally hjelper deg å holde fokus. Det er et komplett måltid som smaker godt og blir tatt opp i kroppen på riktig måte, understreker Aleksander.

 

I tillegg til å by på næringsrik mat, er Sally mer hygienisk enn tradisjonelle salatbarer. Inni Sally er råvarene i et lukket, lufttett og nedkjølt system. Ingen av råvarene er i kontakt med

hverandre, før de havner i Sally-bowlen du bestiller. Og det holdes en konstant temperatur på under fire grader. Du kan til og med bestille kontaktløst via en app og betale med tæpp.

 

Du kan også tilpasse rettene ved å utelate eller legge til ingredienser du ønsker. Hvis det er noe du ikke liker, tåler eller ønsker, eller noe du vil legge til, kan du det. Det gir deg som kunde full kontroll på det du bestiller.

Enkel vedlikehold

En av de store fordelene med Sally er at maten er tilgjengelig døgnet rundt. Det er ypperlig på arbeidsplasser der det foregår mye arbeid etter at kantina er stengt, eller der det kanskje ikke en gang er kantine. 

 

– Eller når man trenger møtemat. Ofte består møtemat av en kaffetralle med hvetebakst på. Det er ikke bra mat. Helseperspektivet er en ting, men for å kunne yte godt på jobben og prestere, er det viktig med riktig mat, sier Aleksander.

 

En Sally koster 500 000 kroner og beregnet levetid er ti år. Du får tilgang på en skybasert analyseportal som gir deg full oversikt over hvor mye råvarer som er igjen, holdbarheten og

temperaturen i robotene du benytter.

 

– Vi står for fullt vedlikehold og serviceapparat, og kan drifte den om dere ønsker. Å bytte magasiner og sette inn nye råvarer tar 15 minutter. Og om du skal bytte til en annen meny tar det bare to minutter til. Dette er noe alle kan gjøre, understreker han.

Johan.jpg
Operator.jpg

Deilige smaker fra mesterkokk

Den norske menyen som lanseres med Sally i første omgang, er utarbeidet av kokken Johan Erkkilä. Han eier og driver kantinen Treats som er blitt kåret til Norges beste kantine i «årets matgledebedrift» av Tine. 

 

Johan har smakt seg fram til sju retter, som han tenker vil falle i smak hos det norske folk. Den består av cæsarsalat, pasta pesto, en vegansk daal-bowl, en meksikansk taco-bowl med og uten kylling, en umami-bowl og en mellomrett som består av kokosyoghurt med blåbær og granola.

 

– Ved å skifte ut magasinene i løpet av dagen kan Sally også brukes til å ha en egen frokostmeny, og deretter en lunsj- eller middagsmeny. Det er supersmart, mener kokken.