Sally gir deg trygg, næringsrik og billig mat på farten

Hva skal du spise etter covid-19? En bowl fra salatroboten Sally, så klart!

– Dette er «next level» av matsikkerhet, sier daglig leder Joakim Ingebrigtsen i Sally Norge.

 

Sammen med Aleksander Stormskjold og Nicolai Holmsen skal de rulle ut Silicon Valley-oppfinnelsen Sally – verdens første ferskvarerobot!

 

Roboten har gjort suksess i USA, og er på vei ut i noen få land i Europa, deriblant Norge. Sally serverer mat på 90 sekunder, døgnet rundt.

 

– Når du er på farten og vil ha noe digg, slipper du dilemmaet mellom «usunt og billig» eller «sunt og dyrt». Sally er en kompakt robot som lager sunn og digg mat for en billig penge. Du skal bli god og mett for under hundrelappen, forklarer Joakim.

Sally2.0-Wrap2020-Front_ChowTV (1).png
Nurse3.jpg

Lukket og hygienisk system

Ikke minst er Sally mer hygienisk enn tradisjonelle salatbarer i kantiner og butikker. 

 

Råvarene i Sally holdes i et helt lukket, lufttett og nedkjølt system. Inne i Sally holdes råvarene på en konstant temperatur under fire grader. Hver enkelt råvare blir fylt opp i egne magasiner, og ingenting blir blandet før de havner i bowlen du har bestilt.

 

– En tredjeparts labtest fra USA sammenlignet salat i en tradisjonell, åpen salatbarløsning kontra i Sally. De fant ut at mengden bakterier som var å finne i den tradisjonelle salatbarløsningen etter fire timer, tok det fire dager før de fant på salaten i Sally, forklarer Joakim.

 

Er det noe du ikke liker i retten? Da kan du enkelt trykke vekk ingrediensene du ikke ønsker. Råvarene er individuelt priset, og du betaler ikke for noe som ikke går i bowlen din. Sally gir deg også full oversikt over antall kalorier, karbohydrater, proteiner og fett du får i deg i retten du bestiller, uansett hvordan du velger ingredienser.

 

Bestilling skjer kontaktløst via appen «Chowbotics», eller ved at du trykker direkte på roboten. Betaling skjer ved tæpping av kort eller MobilePay.

Tilgjengelig i sommer

Blir det som gründerne håper, vil Sally befinne seg på en rekke steder i Norge i løpet av sommeren. 

 

– Sally hører hjemme på hvert eneste sykehus, kjøpesenter, kantine, universitet og høyskole, dagligvare og kiosk. Men Sally vil også være et fantastisk tilskudd til steder som hoteller, treningssentre og flyplasser.

 

Joakim har vært styrkeløfter på nasjonalt nivå i ni år, og har en norgesmestertittel i polesport. Han har også kjent hvor viktig et sunt kosthold er for oppbyggingen av kroppen, etter at han var i en alvorlig ulykke i 2015.

 

– Jeg falt tolv meter ned på brostein i Kina, og holdt på å dø. Det var en lang vei tilbake. Jeg var pasient på Sunnaas sykehus, og der var mat en viktig del av rehabiliteringen. Man

trenger sunn, næringsrik mat for å gro. Dette åpnet opp sinnet mitt enda mer for nøyaktig hvor mye som blir påvirket av matvalgene vi tar!

Friends Having Picnic
Johan2.jpg

Døgnåpent mattilbud

Kokk og Treats-eier Johan Erkkilä har vært med å utvikle den norske menyen som blir lansert med Sally i første omgang, og har funnet fram til retter han håper vil falle i smak.

 

– Tanken er at det skal være retter folk forstår hva er. Jeg har tatt med noen klassikere, som den verdenskjente cæsarsalaten, en tacobowl med og uten kjøtt og pasta pesto, som jeg vet mange nordmenn liker, forteller Johan.

 

På menyen står også en vegetarisk dal-bowl, en umami-bowl og en kokosyoghurt-bowl med blåbær og granola.

 

Som kokk synes Johan det er en stor fordel at Sally lager mat på bare ett til to minutter, og at det er mulig å plukke bort ingredienser man ikke ønsker.

 

– Sally er et supersmart konsept. Vi holder på med et nytt kantineprosjekt, som takket være Sally kan være åpent døgnet rundt. Sally kan stå og lage mat hele kvelden, også trenger vi bare noen som står og skjenker vin. Det er helt genialt.